Гливи ваг
Код товару: 330213.99 грн 17.99 грн 100г
-
Харчова цінність на 100 г
- 33 Енергетична цінність
- 3 Білки
- 0,4 Жири
- 4 Вуглеводи
-
Про товар
- Тип товару Гриби
- Країна виробник Україна
- Сезонність цілий рік
- Термін зберігання від 5 до 7 днів
- Умови зберігання від +2 t° до +6 t°
-
Загальна інформація
Гливи — це доступні та корисні гриби з низьким вмістом калорій. Вони багаті на вітаміни B, D, антиоксиданти та мінерали. Завдяки ніжній текстурі та легкому грибному аромату гливи підходять для приготування різноманітних страв.
Зовнішній вигляд
Гливи є досить великими грибами, розмір капелюшка яких може досягати 15-20 сантиметрів у діаметрі. За формою гриби нагадують людські вуха. Молоді гливи мають сірий або бурий колір, зрілі гриби відрізняються темно-сірим насиченим кольором з легким попелястим відливом.
Смакові характеристики
Легкий грибний аромат, делікатний смак із приємною текстурою.
Як споживати
Гливи, вирощені промисловим чином, можна не мити. Перед приготуванням слід обрізати грубі елементи в основі гриба, а потім розрізати вздовж волокон. Найшвидшим способом приготування продукту є його обсмажування. Також гриби часто використовують у процесі приготування супів, салатів, гарнірів, начинки для випікання тощо.
Рецепт:
Гливи смажені з цибулею
Інгредієнти:
Гливи — 500 г
Цибуля — 2 шт.
Олія для смаження — 2-3 ст. л.
Сіль, перець — за смаком
Зелень (кріп або петрушка) — для подачі
Приготування:
1. Гливи промийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.
2. Цибулю наріжте півкільцями.
3. У розігрітій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору.
4. Додайте гливи, смажте на середньому вогні 10-15 хвилин, поки не випарується рідина.
5. Приправте сіллю, перцем і перемішайте.
6. Подавайте, прикрасивши зеленню.