Гранат ваговий
Код товару: 1316010.99 грн 13.99 грн 100г
-
Харчова цінність на 100 г
- 52 Енергетична цінність
- 0,9 Білки
- 1,2 Жири
- 12 Вуглеводи
-
Про товар
- Тип товару Фрукти
- Бренд Без TM
- Країна виробник Туреччина
- Сезонність листопад-березень
- Термін зберігання від 6 до 10 днів
- Умови зберігання від +2 t° до +6 t°
-
Загальна інформація
Плід граната дуже гарний. Усередині щільної червоної шкірки — прозорі зернятка червоного кольору, а на вершині плода можна побачити так звану «корону», що складається з чашолистків. За цю особливість до фрукту причепилася назва «королівський плід».
Зовнішній вигляд
Всі ми добре знайомі з цим фруктом. За своєю суттю це — кругла велика ягода, яка відрізняється пружним шкірястим навколоплідником. М'якоть, якою оточені насіння, їстівна.
Смакові характеристики
Смак плода чудовий завдяки тому, що в продукті вдало поєднуються кислота і цукор. Сахарози, до речі, в ньому трохи — всього один відсоток, а ось глюкози і фруктози в гранаті набагато більше. Зерна і сік в правильно вибраному плоді зазвичай солодкі з кислинкою.
Як вживати
Зерна фрукта рекомендується вживати в свіжому вигляді. Якщо у вас немає індивідуальної непереносимості і складних патологій шлунково-кишкового тракту, то насолоджуватися ними ви можете без обмежень, благо, ціни на гранати нині доступні. Гранат також додають в різноманітні страви, що надає їм кислинку, зернами прикрашають салати, з них готують соуси, їх соком маринують м'ясо. У Туреччині гранатовий соус вважається кулінарною гордістю країни.
Рецепт
Парфе із гранату
1.Для киселя змішати 2 столові ложки цукру, 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю в маленькій каструлі. Додати насіння гранату, гранатовий сік та лимонний сік, перемішати. Довести до кипіння на середньому вогні та варити, помішуючи, близько 5 хвилин. Перелити у невелику миску. Охолодити, поки ви готуєте пудинг.
2.Для пудингу змішати молоко та вершки в каструлі. Очистити від насіння стручок ванілі (або додати ванільний екстракт). Довести до кипіння середньому вогні. Зняти з вогню, накрити кришкою та дати охолонути протягом 5 хвилин.
3.Тим часом, збити яйце, яєчний жовток, 1/3 склянки цукру та 1,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю в середній мисці.
4.Обережно ввести 1/3 молочної суміші в яйця, збиваючи віночком. І вилити все в каструлю з нагрітим молоком та вершками.
5.Варити на середньому вогні, постійно збиваючи, поки суміш не загусне, від 2 до 3 хвилин. Зняти з вогню та додати масло.
6.Для парфе розділити гранатовий кисіль між формами для подачі, заповнивши ємність на 3/4. Зверху викласти пудинг. Накрити кожну форму харчової плівкою та охолоджувати принаймні 3 години.
7.Для прикраси використовувати зерна граната та гілочки м'яти.