Рамбутан ваг
Код товару: 3273149.00 грн 100г
-
Харчова цінність на 100 г
- 82 Енергетична цінність
- 0,6 Білки
- 0,2 Жири
- 19 Вуглеводи
-
Про товар
- Тип товару Фрукти
- Країна виробник Таїланд
- Сезонність цілий рік
- Термін зберігання від 3 до 5 днів
- Умови зберігання від +2 t° до +6 t°
-
Загальна інформація
Рамбутан є фруктовою культурою, що росте в регіонах із тропічним кліматом. Дерева може бути висотою до 20 метрів. Сезон збирання врожаю триває з травня до жовтня і одне плодове дерево може дати близько 20 кілограмів плодів. У великій кількості дерева ростуть в Індії, Індокитаї, Таїланді, В'єтнамі, Індонезії, Малайзії та інших тропічних країнах.
Зовнішній вигляд.
Плоди рамбутану схожі на невеликі, розміром із яйце курки, кульки. Свою другу назву рамбутан отримав через шкірку, що покриває його, має червоний колір і пухнасте волосся зеленого кольору, яке досягає в довжину п'ять сантиметрів. Шкірка під волосками досить щільна. М'якуш перлинного кольору, що ховається під шкіркою, нагадує желе, дуже соковита і ароматна. Усередині м'якоті є досить велика, що досягає завдовжки два сантиметри, кісточка.
Смакові характеристики.
Їстівною частиною волохатого фрукта є його м'якоть. Смак м'якоті дуже солодкий та соковитий, нагадує смак винограду. Рамбутан добре вгамовує спрагу і з цієї причини дуже затребуваний у спеку року.
Як їсти.
Перед вживанням рамбутан слід очистити від шкірки. М'якуш можна їсти, просто відкушуючи, як яблуко або грушу. Однак кісточку, що знаходиться всередині м'якоті, їсти в жодному разі не можна. По-перше, вона має гіркий смак, по-друге кісточка волохатого фрукта отруйна.
Рецепт:
Десерт із рамбутаном та йогуртом
Інгредієнти:
10 плодів рамбутана
200 г грецького йогурту
1 ст. л. меду або сиропу агави
1 ч. л. лимонного соку
Дрібка тертого кокосу (за бажанням)
Приготування:
1.Очистіть рамбутан: розріжте шкірку, дістаньте м'якоть, видаливши кісточку.
2.Наріжте м'якоть на невеликі шматочки.
3.Змішайте йогурт із медом та лимонним соком.
4.У склянки або креманки викладіть шари: шар йогурту, шар рамбутана, знову йогурт.
5.Посипте тертим кокосом зверху для прикраси.