Батат ваговий
Код товару: 3003214.99 грн 100г
-
Харчова цінність на 100 г
- 61 Енергетична цінність
- 2 Білки
- 0.2 Жири
- 14.6 Вуглеводи
-
Про товар
- Тип товару Картопля і батат
- Країна виробник Єгипет
- Сезонність Цілий рік
- Термін зберігання від 6 до 10 днів
- Умови зберігання від +4 t° до +10 t°
-
Загальна інформація:
Батат це солодкуватий коренеплід, на смак він борошнистий і трохи нагадує моркву. Його також називають "солодкою картоплею". Коренеплід багатий на клітковину, вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти.
Зовнішній вигляд.
Форма батату відрізняється в залежності від сорту: вона буває довгаста або кругла, шкірка в обох випадках тонка. Колір м'якоті теж різниться: білий, червоний, фіолетовий, жовтий і оранжевий. У довжину овоч може досягати 30-ти сантиметрів.
Смакові характеристики.
Батат має солодкуватий смак, за що і отримав другу назву «солодка картопля». У всьому іншому він нагадує свого більш популярного побратима.
Як їсти Батат.
Овоч може бути як дуже солодким, так і більш прісним. Залежно від смакових характеристик вибирають і спосіб приготування. Після теплової обробки продукт стає схожий на перемерзлу картоплю, але, повірте, це — дуже смачно. У сирому вигляді овоч схожий на моркву. Але свіжий батат рідко їдять, його частіше варять, смажать, запікають, а іноді навіть консервують. Зверніть увагу: після теплової обробки коренеплід не втрачає корисних властивостей.
Рекомендуємо додавати батат в овочеві бульйони, перші страви, в тому числі каші, лазанью, вареники, деруни, застосовувати в якості гарніру. Дуже добре поєднується солодка картопля з грибами, рибою та м'ясом. Ціни на батат доступні, тому дозволити собі його може кожен бажаючий.
Рецепт.
Батат в духовці
Найпростіше готувати обговорювані плоди в духовці, попередньо порізавши їх невеликими шматочками. Як додаткові інгредієнти до батату береться масло оливи, сіль, прованські трави та паприка. Але можна регулювати склад прянощів на свій смак.
Для страви потрібно взяти:
батат – 2 шт.;
солодку мелену паприку – 1 ч. л.;
олія оливи, сіль, перець, прованські трави.
Процес приготування включає кілька етапів:
Почати процес варто з обробки батату. Його потрібно ретельно промити, очистити від шкірки гострим тонким ножем. За бажанням можна запікати плід без попереднього очищення. Але без шкірки страва вийде ніжніше на смак.
На наступному кроці знадобиться порізати батат брусочками, збризкати маслом оливи, посолити та присипати всіма обраними в рецепті прянощами. Далі компоненти ретельно перемішують.
Брусочки батата, що виходять, слід викласти на деко в один шар і не дуже щільно один до одного, щоб вони рівномірно покривалися рум’яною апетитною скоринкою. Щоб продукт не підгорів, варто використати пергамент. Попередньо його можна промаслити.
Запікатиметься частування при 210-220°. На цей процес піде близько півгодини. Готову страву варто подавати до столу одразу.