Гриби печериці вагові
Код товару: 330412.99 грн 16.99 грн 100г
-
Харчова цінність на 100 г
- 27 Енергетична цінність
- 4,3 Білки
- 1 Жири
- 0,1 Вуглеводи
-
Про товар
- Тип товару Гриби
- Країна виробник Україна
- Сезонність цілий рік
- Термін зберігання від 3 до 5 днів
- Умови зберігання від +2 t° до +6 t°
-
Загальна інформація
Печериця — найбільш поширений вид грибів з відмінними смаковими якостями, що дозволяє створювати справжні шедеври як авторської кухні в елітних ресторанах, так і найпростіші страви домашньої кухні, адже ціна на печериці більш ніж доступна для всіх категорій покупців.
Зовнішній вигляд
Розмір гриба залежить перш за все від сорту і того, як часто відбувається збір врожаю. Так довжина плодового тіла коливається в показниках від 3 і до 25 см, але найчастіше на полицях можна знайти саме невеликі екземпляри. У молодого гриба капелюшок масивний і округлий, який під час дозрівання видозмінюється і стає більш плоским, що допомагає у виборі товару. Ніжка рівна і щільна, з наявністю велума, що залишає помітний слід у вигляді кілець. М'якоть білого кольору, причому кількість відтінків варіюється також від сорту і того, наскільки довго вона обвітрювалася.
Смакові характеристики
Відсутність яскраво вираженого смаку є прекрасною основою для створення різних страв повсякденної і високої кухні, адже кінцевий результат залежить від використання спецій та інших інгредієнтів. У готовому вигляді м'якоть ніжна і соковита, прекрасно тримає форму і залишає в роті приємний післясмак.
Як споживати
Варити і смажити, солити і маринувати, запікати в духовці або ж працювати з грибами на відкритому вогні мангала — вибір перш за все за кухарем або кулінаром-любителем.
Рецепт:
Шампіньйони, смажені на сковороді з цибулею і сметаною
Інгредієнти:
Гриби шампіньйони – 300 гр.
Сметана – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Часник сухий – 0,5 ч.л.
Петрушка – для подачі.
Олія – 2 ст.л.
Приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
2.Очищаємо ріпчасту цибулину від лушпиння, після нарізаємо її невеликими кубиками.
3. Гриби гарненько промиваємо і, при необхідності, очищаємо від забруднень. Після їх нарізаємо невеликими шматочками.
4. Нагріваємо сковорідку разом з олією. Викладаємо цибулю з шампіньйонами. Смажимо близько 5-7 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.
5.Через вказаний час додаємо до обсмажування сметану.
6. Доповнюємо заготівлю сіллю, чорним меленим перцем і сухим часником. Перемішуємо вміст і готуємо на невеликому вогні 15 хвилин.
7. Вимикаємо вогонь і посипаємо частування подрібненою петрушкою. При бажанні, можна замінити будь-яку іншу зелень за смаком.
8. Смачні шампіньйони, смажені з цибулею і сметаною готові. Перекладайте на порційну тарілку і подавайте до столу!