Пітахая червона з білою м’якоттю шт
Код товару: 8946349.90 грн за шт
-
Про товар
- Тип товару Екзотичні фрукти
- Країна виробник Еквадор
-
Загальна інформація
Цей фрукт – втілення екзотики, смаку та користі. Пітахая червона має відповідний відтінок не тільки зовні, але і всередині. На прилавках магазинів у нашій країні вона зустрічається вкрай рідко, але її пропонують інтернет-магазини, у тому числі наш.
Зовнішній вигляд
Кактусовий плід нагадує гулю, що має яскраву шкірку. У червоної пітахай шкірка, відповідно, яскраво-рожева з червонуватим відтінком із зеленими наростами, що нагадують луску, м'якоть забарвлена в такий же колір. Усередині розташовані дрібні зернятка, що нагадують насіння маку. За формою овальний плід і нагадує серце дракона, за що й отримав свою назву.
Смакові характеристики
Смакові характеристики у червоної всередині пітахай трохи відрізняються від тих, якими володіють інші види цього плода. Так, якщо жовта питайя солодка, як мед, і має слабку кислинку, то червоний варіант німого пріснуватий і нагадує поєднання ківі та кавуна. Структура у плода ніжна, при розжовуванні похрумтить.
Як споживати
Як і інші види пітахайї, червона широко застосовується в кулінарії. Особливо гарна вона у свіжому вигляді. Ви можете розрізати плід навпіл, а серединку вибирати ложечкою, як це роблять з ківі. Добре підходить Пітахайя для приготування різноманітних десертів, напоїв - як алкогольних, так і безалкогольних. Сік фрукта в поєднанні з соком лайма має освіжаючий ефект, тонізує організм, надає сил і енергії.
Рецепт:
Салат з пітахайєю та куркою
Інгредієнти:
Куряче філе - 250 г
Пітахайя - 300 г
Фісташки - 150 г
Лук червоний - 1 шт.
Салатний мікс - 100 г
Устричний соус - 2 ст. л.
Соєвий темний соус - 2 ст. л.
Соєвий солодкий соус - 1 ст. л.
Кунжутна олія - 1 ч. л.
Винний уксус - 2 ст. л.
Тростяний цукор - 1 ч. л.
Стебель сельдерея - 1 штука
Маракуйя - 1 штука
Оливкова олія- 2 ст.ложки
Приготування:
1.Тонко порубати цибулю на півкільця і замаринувати в парі ложок білого винного оцту та чайної ложки тростинного цукру.
2.Курку порізати невеликими шматками і замаринувати хвилин на 30 в парі ложок соусу устричного, парі ложок соєвого звичайного і ложці соєвого солодкого соусів.
3.Після зазначеного часу курку обсмажити у великій кількості розпеченої олії.
4.Селера (у мене він виявився якогось насичено зеленого кольору) порубати дрібним кубиком.
5.Фісташки ошкурити, по можливості очистити від шкірки і трохи підробити ножем, але не дуже дрібно.Пітахайю розрізати навпіл, і акуратно вискрести м'якоть ложкою, не пошкодивши шкірку - вона нам знадобиться.
6.Приготувати просту заправку. Взяти маракуйю, вона нам дасть потрібну кислоту, розрізати та вишкрести вміст ложкою. Далі блендером надати їй одноріднішу текстуру і змішати з парою ложок оливкової і ложкою кунжутного масла.
7.У половинку шкірки пітахайі викласти листя салату, мариновану цибулю, селеру, курку і м'якоть плоду, посипати фісташками і полити заправкою.
8.Тарілку прикрасити також листям салату і фісташками, викласти в центр пітахайю. Відчути всю свіжість та легкість салату.